J A D Ł O S P I S
tydzień: 20.01.2025 r. – 24.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK, 20.01.2025 r.
PIERWSZE DANIE: zupa ogórkowa (250 g),
ALERGENY: 7, 9,
DRUGIE DANIE: zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i pomidorami pod beszamelem (250 g),
ALERGENY: 1, 7, kompot z czarnej porzeczki (200 ml), suszone czipsy z jabłka (18 g),
WTOREK, 21.01.2025 r.
PIERWSZE DANIE: zupa fasolowa (250 g),
ALERGENY: 9,
DRUGIE DANIE: gulasz z indyka (100 g) kasza jęczmienna (150 g) ogórek kiszony (80 g),
ALERGENY: 1, 7, kompot wiśniowy (200 ml), owoc 1. szt.,
ŚRODA, 22.01.2025 r.
PIERWSZE DANIE: zupa kalafiorowa z koperkiem (250 g),
ALERGENY: 7, 9,
DRUGIE DANIE: kotlet schabowy (100 g), ziemniaki (150 g), surówka z białej kapusty i marchewki (100 g),
ALERGENY: 1, 3, sok jabłkowy (200 ml), owoc, 1. szt.,
CZWARTEK, 23.01.2025 r.
PIERWSZE DANIE: zupa rosół z makaronem (250 g),
ALERGENY: 1, 3, 9,
DRUGIE DANIE: kluski leniwe z bułką tartą i masłem (250 g), marchewka z jabłkiem i śmietaną (100 g),
ALERGENY: 1, 3, 7, kompot truskawkowy (200 ml),
PIĄTEK, 24.01.2025 r.
PIERWSZE DANIE: zupa pomidorowa z makaronem literki (250 g),
ALERGENY: 1, 7, 9,
DRUGIE DANIE: paluszki rybne (100 g), ziemniaki (150 g), kalafior (100 g),
ALERGENY: 1, 4, 7, 8, woda z miodem i cytryną (200 ml), mieszanka studencka (40 g).
Uwaga: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych.